Aktiv Passiv förvaltning – Koll på fonden

Det finns många olika aspekter man kan behöva fundera över när man ska välja fond. Och huruvida ens fond ska bedriva aktiv eller passiv förvaltning kan vara en av dem. I det senaste avsnittet i vår programserie Koll på fonden går vi igenom vad skillnaden mellan en aktivt förvaltad fond och en passiv indexfond egentligen är, men också när den ena respektive den andra förvaltningsformen kan passa. Vi visar även vilken fondtyp spararna i Sverige valt under de senaste 10 åren! aktiv passiv förvaltning

 

Följ gärna oss på vår youtube-kanal Fondbolagens förening/Swedish Investment Fund Association – YouTube så kommer ni få en notis när ett nytt avsnitt är uppe.

Dessa intervjuer är även till för er, så lämna gärna önskemål på ämnen ni vill att vi tar upp i framtida avsnitt. Det går bra att kommentera direkt under klippet på youtube, eller skicka ett mail till mig.

Det kan kännas svårt att välja fond till sitt sparande. Till din hjälp kan du använda dig av denna tvåstegsguide. Där går jag igenom hur du kan välja den bästa fonden för just dig. Det handlar om att börja med att välja fondtyp, för att därefter gå vidare till en enskild fond.

Hoppas ni får nytta av intervjun, och lycka till med ditt fondsparande!

/Johanna Englundh