Fondsparardagen 2021!

Första upplagan av Fondsparardagen har sänts och det blev en kväll fylld av de senaste trenderna på fondmarknaden! Mängder av spartips delades för att ni ska kunna bli bättre fondsparare! Under kvällen gästades programmet av flera olika gäster med god insyn på marknaden. Samtliga delade sina absolut bästa råd för att du ska kunna fatta bättre sparbeslut.

Fondsparardagen program: 

19.00 Hur blir man rik på fonder?

Tove Zander, ungdomsansvarig Swedbank.

Alexander Gustafsson, investeringscoach Nordnet.

Ska man leva så snålt man kan och spara varenda krona, eller räcker det med klassiska 10-procentregeln? Vi diskuterar även sociala medier och de bästa spartipsen. Tove och Alexander delar också med sig av hur de själva investerar. 

19.15 Sanningen om hållbara fonder

Johanna Kull , Hållbarhetsansvarig Avanza.

Américo Fernández, Privatekonom SEB.

Hållbarhet blir en allt viktigare faktor för sparare när det kommer till både val och utvärdering av fonder. Men hur vet man om en fond är hållbar på riktigt? Och är det kanske dags att sälja av sina hållbarhetsinriktade fonder nu när de tappat kraft? Américo och Johanna diskuterar och delar med sin av sina bästa tips. Du lär dig dessutom hur man hittar information om hållbarhet och fonder.  

19.30 Stora Duellen – Aktiv vs. Passiv förvaltning

Viktor Ström, chef marknad och kommunikation Lannebo.

Emma Viotti, chef passiv förvaltning Handelsbanken Fonder.

Den alltid aktuella debatten – är indexfonder bättre än aktivt förvaltade fonder? Kan aktivt förvaltade fonder ens slå index? Och ska man som sparare bara välja att spara i den ena formen? Viktor och Emma ger en nyanserad debatt kring ämnet där de sätter spararen i första rummet. 

19.45 Glödheta Spelsektorn

Johan Thorén, förvaltningschef och vice VD Strand kapital.

Cecilia Persson, förvaltare Enter fonder.

Spel och gaming är två sektorer som har rusat de senaste åren. Men vissa förvaltare väljer att helt exkludera sektorn samtidigt som spararrörelsen växer sig allt starkare. Johan och Cecilia har två helt olika strategier när det kommer till spel- och gamingbolag, men varför resonerar de så olika? Här bjuds ni på en riktigt intressant diskussion kring ett hett ämne om bolag som gått urstarkt. Men där vissa etiska och moraliska frågetecken kan väckas. 

Hoppas att ni uppskattar programmet!

/Johanna Englundh