Smarta verktyg

Här på Fondkollen.se har vi samlat en rad verktyg som hjälper dig att utvärdera dina befintliga fonder, hitta förslag på nya fonder eller att räkna fram hur lång tid och hur mycket du behöver spara för att få ihop ett visst belopp.

Smarta verktyg

Här har vi samlat en rad verktyg som hjälper dig att utvärdera dina befintliga fonder, hitta förslag på nya fonder eller att räkna fram hur lång tid och hur mycket du behöver spara för att få ihop ett visst belopp.

Jämför alla Sveriges fonder

Hur går din Sverigefond jämfört med andra Sverigefonder? Din globalfond jämfört med andra globalfonder?

Med “Kolla fonden” kan du enkelt se hur din fond har gått under olika tidsperioder i jämförelse med andra liknande fonder. Du behöver bara skriva in fondens namn så hämtas rätt jämförelse. Din fond har rankats med en siffra som visar vilken placering fonden har i jämförelse med de andra fonderna i samma kategori. Om du inte är nöjd med din fonds placering kanske det kan vara dags att byta.

 

Räkna på ditt fondsparande 

I räknesnurran kan du experimentera med hur sparbelopp, spartid, avkastning och avgift påverkar ditt sparande med svar i kronor. Vi har också tagit fram exempel som ger inspiration till hur du själv kan laborera vidare.

 

Fonder – Beställ broschyrer

I faktabroschyren Fonder får du en överblick av det viktigaste kring fonder och fondsparande. 

Beställ enstaka exemplar eller mindre upplagor, eller  kontakta info@fondbolagen.se gällande beställningar.