Smarta verktyg

Våra verktyg hjälper dig att utvärdera dina befintliga fonder, hitta förslag på nya fonder eller att räkna fram hur lång tid och hur mycket du behöver spara för att få ihop ett visst belopp. 

Kolla fonden

Med “Kolla fonden” kan du enkelt se hur din fond har gått under olika tidsperioder i jämförelse med andra liknande fonder. Du behöver bara skriva in fondens namn så hämtas rätt jämförelse. Din fond har rankats med en siffra som visar vilken placering fonden har i jämförelse med de andra fonderna i samma kategori. Om du inte är nöjd med din fonds placering kanske det kan vara dags att byta. 

Räknesnurran

Räkna på ditt sparande! I räknesnurran kan du själv experimentera med hur ett visst sparbelopp, spartid, avkastning och avgift påverkar ditt fondsparande med svar i kronor. Om du vill undersöka ditt eget fondsparande kan du lägga in värden från faktiska fonder. Du hittar uppgifter om avkastning och avgifter på exempelvis fondernas faktablad.

Broschyren Fonder

Vet du att vi också har en broschyr om fonder? I den finns grundläggande information om vad en fond är, hur man ska tänka kring risk och riskspridning, hur avgifterna funkar och mycket mer. Kontakta info@fondbolagen.se för att kostnadsfritt beställa hem exemplar.