Aktivitetsgrad- Koll på fonden

Vi på Fondkollen har precis lanserat ett nytt intervjuformat, “Koll på fonden”, för att hjälpa er sparare att ta bättre sparbeslut. I dessa videoklipp kommer ni kunna lära er mer om specifika begrepp eller områden som kan vara extra bra att känna till som sparare. I vårt första avsnitt går vi igenom aktivitetsgrad, något som kan vara bra att ha lite extra koll på om du sparar i aktivt förvaltade fonder.

Just aktivitetsgrad är något som fondbolagen sedan årsskiftet måste lämna information om i exempelvis årsberättelsen. Men varför är det här något som du som sparare ska kolla på, och hur vet man vad som är en bra respektive dålig aktivitetsgrad? Det och mycket mer får du reda på i första avsnittet av Koll på fonden!

Följ gärna oss på vår youtube-kanal Fondbolagens förening/Swedish Investment Fund Association – YouTube så kommer ni att få en notis när ett nytt avsnitt är uppe.

Dessa intervjuer är även till för er, så lämna gärna önskemål på ämnen ni vill att vi tar upp i framtida avsnitt. Det går bra att kommentera direkt under klippet på youtube, eller skicka ett mail till mig!

Hoppas ni får nytta av intervjun, och lycka till med ditt fondssparande!

/Johanna Englundh