Var hittar jag info om PPM-fonderna respektive tjänstepensionsfonderna?

Hej Jag tycker att Fondkollen är väldigt informativ och lättillgänglig. Jag undrar var jag kan hitta information om de fonder där min premiepension och tjänstepensioner hanteras. Med vänlig hälsning Leif
Hej
Jag tycker att Fondkollen är väldigt informativ och lättillgänglig. Jag undrar var jag kan hitta information om de fonder där min premiepension och tjänstepensioner hanteras.
Med vänlig hälsning Leif

Hej,

Vad roligt att du gillar Fondkollen, tack för det! Alla fonder som finns till försäljning i Sverige finns med i vårt verktyg Kolla fonden på fondkollen.se.  Vissa utav dessa fonder (ca 850 stycken) kan du spara i till din premiepension men de är inte märkta på något vis. Likaså finns tjänstepensionsfonderna också i verktyget. Vissa av fonderna kan du spara i både privat och till din pension. Andra fonder finns bara inom olika pensionslösningar. Bra att känna till i sammanhanget att den årliga avgift som redovisas i Kolla fonden är den avgift som gäller om du köper fonderna privat (för de fonder som finns att köpa även utanför pensionslösningarna). Både när det gäller PPM och tjänstepensionen är fondernas avgift i dessa system mycket lägre på grund av de stora rabatterna som fondbolagen där ger.

Vill du kolla just dina PPM-fonder med rätt avgift och därmed också rätt avkastning så kan du ladda ner vår Fondkollen-app.

Vänliga hälsningar

Fondkollen-teamet