Är fondsparande något för dig?

Fundera du också på att börja spara i fonder? 8 av 10 svenskar sparar i fonder utanför premiepensionssystemet. De flesta sparar i fonder till pensionen eller som en del i ett privat sparande.

Fundera du också på att börja spara i fonder? Då är du inte ensam, 8 av 10 svenskar sparar i fonder utanför premiepensionssystemet. De flesta sparar i fonder till pensionen eller som en del i ett privat sparande.

I dag lanserar vi en film som vi hoppas ska förtydliga och konkretisera när ett fondsparande är extra bra, samt ge exempel på vad du kan spara till. 5 av 10 som sparar i fonder gör det för att spara till en ekonomisk buffert, 4 av 10 till pensionen och 3 av 10 sparar i fonder till ett specifikt ändamål.

I filmen tar vi upp tre exempel på när fondsparande är extra bra.

1. Bosparande – spara till att kunna köpa en egen bostad. Till exempel en första bostad till dig själv, dina barn, barnbarn eller någon annan närstående. Läs mer i blogginlägget “Spara till första bostaden”.

2. Pensionssparande – spara till pensionen. Ett långsikt privat sparande till tiden efter arbetslivet. Antingen för att sätta guldkant på tillvaron eller för att pensionen ska matcha dina förväntningar. Läs mer i vårt blogginlägg “Eget sparande till pensionen”.

3. Barnspar – spara till exempel till dina barn eller barnbarn. Antingen som en del i ett bosparande, men lika gärna till en ekonomisk buffert när barnen blir vuxna och ska ut i verkligheten på egen hand. Läs mer i inlägget “Spara till barn”.

Oavsett om du vill spara till alla tre, bara en eller ingen av de ovanstående – så kom igång med ett sparande. Det är aldrig en dålig idé.

Hur sparar ni?

/Gustav