Var kan jag köpa fonderna?

Hej, Jag har hittat en fond i er lista, var kan jag köpa den? Mvh Johan Hej, I princip är det så att alla de fonder som ingår i ”Kolla fonden” och ”Hitta ny fond” ska finnas tillgängliga för sparare på den svenska marknaden. Tyvärr är det så att några av fonderna endast är tillgängliga för stora investerare (dvs har väldigt stora belopp att placera). De är inte markerade på något vis så om det är en fond du letar efter men inte hittar kan det vara förklaringen.
Hej,
Jag har hittat en fond i er lista, var kan jag köpa den?
Mvh Johan

Hej,

I princip är det så att alla de fonder som ingår i ”Kolla fonden” och ”Hitta ny fond” ska finnas tillgängliga för sparare på den svenska marknaden. Tyvärr är det så att några av fonderna endast är tillgängliga för stora investerare (dvs har väldigt stora belopp att placera). De är inte markerade på något vis så om det är en fond du letar efter men inte hittar kan det vara förklaringen.

Börja att titta där du har ditt sparande idag. Det kan vara en fördel att ha sitt sparande samlat på ett ställe. Så kallade fondtorg (som säljer många olika fonder från många olika fondbolag) finns hos alla de vanliga bankerna. Andra exempel är Nordnet, Avanza och Fondmarknaden.se.

Hittar du inte fonden där kan du kontakta Fondbolaget som förvaltar fonden. Många av dem hittar du länkar till längst ned på den här sidan. De kan berätta hur du går tillväga för att köpa fonderna. Vanligtvis anges fondbolagets namn i början av fondnamnet.

Lycka till med ditt fondsparande!

Hälsningar Fondkollen-teamet