Välkommen Rebecca!

Fondbolagens förening har fått en ny fondekonom – vilket också innebär ett nytt ansikte som kommer att synas här på fondkollen.se. Varmt välkommen Rebecca Jansson!  

Rebecca, berätta lite om dig själv? 

Jag får ofta höra att jag är nyfiken! Jag kommer senast från Handelsbanken där jag jobbat som biträdande fondförvaltare och kommunikatör & programledare. Tidigare har jag pluggat till civilingenjör i industriell ekonomi på Umeå universitet. Det känns superkul att ha börjat som fondekonom på Fondbolagens förening! På fritiden älskar jag att vara ute i naturen och vandra eller cykla mountainbike. Och min favoritfärg är rosa. 🙂

Vad gör en fondekonom?  

En fondekonom sprider kunskap om fondsparande så att fondspararna kan fatta medvetna investeringsbeslut. Jag kommer att ta fram analyser som rör fondsparande och förmedla information om fonder till media, sparare, medlemmar och beslutsfattare. 

Vad är det bästa med fondsparande?  

Att det passar alla, nybörjare som erfarna. Det är ett väldigt enkelt och bra sätt att få sina pengar att växa, medan man sover. Jag tycker personligen att det är helt fantastiskt att jag, precis som jag kan leja ut jobbet att måla väggarna i min lägenhet, kan leja ut arbetet att förvalta mina pengar till en fondförvaltare. En expert sköter jobbet åt mig så att mina pengar har möjlighet att växa. Att man automatiskt får en god riskspridning i sitt sparande när man köper en fond är kanske det absolut bästa, exempelvis behöver en vanlig aktiefond enligt lag innehålla minst 16 olika aktier (men innehåller i praktiken ofta ännu fler).

Om du får ge ETT supertips när det kommer till sparande, vad är då det?  

Månadssparande, månadssparande, månadssparande! Jag älskar månadssparande. För att när man väl satt upp det så sköter det sig själv och sparandet blir av. Dessutom sprider man risken då man köper när fonden både går upp och ner i värde. 

Jag brinner för fondsparande och ser fram emot att sprida kunskap om det!

Läs mer på Fondbolagens förening >>