Tips för barnsparande

Vill du spara till ditt barn eller barnbarn men vet inte hur? Eller har du redan ett barnsparande och känner dig osäker på om du har tänkt rätt? I ett webbinarium kommer en massa tips för just barnsparande!

Fondbolagens förening släppte nyligen en rapport över hur barnsparandet ser ut i Sverige. Där kan man konstatera att hela nio av tio föräldrar sparar till sina barn, och sju av tio sparar i fonder.

Men det finns fortfarande många frågor kring hur man på bästa sätt sparar till sina barn. För att ge ytterligare lite vägledning bjöd jag in Sharon Lavie, sparekonom Schibsted, Nicklas Andersson, sparekonom Avanza och Viola Bergman, privatsparare för att diskutera de olika alternativen som finns.

Vi tar upp frågor såsom om man ska spara i sitt eget eller barnets namn, om man ska spara i fonder, aktier eller på sparkonto, men även vilken summa som kan tänkas vara bra att lägga undan. Ska man spara på ett ISK eller i en Kapitalförsäkring? Utöver detta pratar vi även om hur man kan engagera barnet i sparandet och om man faktiskt kan spara för mycket till barnet.

Tips barnsparande – se webbinariet här:

 

Hoppas du fick lite tips och inspiration!

/Johanna Englundh