Årets sparprofil 2021

Att spara är grunden för att skapa ekonomisk trygghet och frihet. Tyvärr finns inte den kunskapen överallt. Det gör att pengar som ska sparas till pensionen hamnar på sparkonton med obefintlig ränta eller att pengar som ska användas till bostadsköp om ett halvår spekuleras bort på högriskaktier. Men det finns många som arbetar för att råda bot på detta: Från Instagraminspiratörer till grävande journalister och finansprofiler. Och de vill vi hylla!  Årets sparprofil

Så lyder motiveringen bakom Lannebo och Affärsvärldens nya pris Årets Sparprofil. En fantastisk idé enligt mig! Det finns ett sådant engagemang i Sverige när det kommer till sparande, samtidigt finns det fortfarande en stor okunskap. Tillsammans hjälper alla dessa profiler åt att försöka råda bot på detta. Det finns allt i från poddar, filmklipp på Youtube, seminarier, kurser, hemsidor, bloggar, twittertrådar till facebook-grupper. Bakom alla dessa forum finns det individer som på olika sätt försöker hjälpa andra att fatta bättre ekonomiska beslut. En liten uppmuntran till din favoritprofil kan därmed vara på sin plats.

Under endast ett par dagar hade det inkommit över 250 nomineringar, så visst finns det många uppskattad sparprofiler att välja mellan! Här nedan ett urval från Lannebo på 15 nominerade från er sparare:

årets sparprofil

Hur nominerar jag?

För att nominera en kandidat skickar du in en kort motivering, sedan kommer en jury ta fram fem kandidater bland alla nominerade. Under hösten kommer de att sammanställa underlag om alla nominerade. Efter det kommer den oberoende expertjuryn att gå igenom materialet och ta fram fem finalister. Alla fem vinner (utöver äran) ett års månadssparande. Den slutliga vinnaren koras sedan genom en öppen omröstning. Du skickar in din nominering här. 

Kommentarer från två ur juryn:

“Vinnaren ska vara en person som sprider kunskap om sparande – ett motgift till spekulation.”

Peter Benson, Affärsvärlden

 

“Vi vill lyfta fram personer som inspirerar, informerar och skapar möjligheter för fler att nå framgång i sitt sparande.”

Anders Lannebo, Lannebo

Gå in och nominera en profil du med. Låt oss uppmuntra ett sunt sparande och skicka lite glädje till de som lägger ned många timmar på att skapa bättre förutsättningar på sparmarknaden! 

/Johanna Englundh