Fonddagen 2022

Se alla presentationer från Fonddagen i efterhand

Nu är det en månad sedan Fondbolagens förening bjöd in till Fonddagen 2022 på Moderna Museet i Stockholm. Hela scenprogrammet filmades och finns tillgängligt på föreningens YouTube-kanal.

Forskning om fondsparande

Under eventet presenterade professor Daniel Waldenström ny data på svenskarnas fondsparande. Rapporten visar hur populärt och utbrett fondsparandet är i Sverige med data på att nästan samtliga vuxna äger fonder i någon sparform och att ägandet är jämställt mellan kvinnor och män. Se Daniels presentation nedan och läs rapporten Fondägandets struktur i Sverige som publicerades den 16 maj.

EU-taxonomin

En annan intressant programpunkt under Fonddagen handlade om den gröna taxonomin. Karl-Oskar Olming som är expert i EU:s plattform för hållbar finansiering inledde med en presentation som efterföljdes av en debatt där panelen diskuterade om taxonomin leder till mer hållbara investeringar.

Under Fonddagen presenterade också Riksgäldsdirektör Karolina Ekholm som pratade om hur Sverige klarar sina finanser, statssekreteraren Therese Pelow som fick inledningstala och Erik Fransson från Pensionsmyndigheten om den nya Fondtorgsnämnden som ska förvalta premiepensionens fondtorg. Det finns helt enkelt flera timmars intressant innehåll att titta på under helgen som stundar.

Trevlig fredag

Philip