Om fondkollen.se

På Fondkollen.se svarar vi på frågan “Hur gör man?”. Med tips, verktyg och fakta hjälper vi dig på traven att få koll på dina fonder och att göra ett eget fondval.

Det här är Fondkollen.se!

Du får praktiska tips och användbara verktyg för att utvärdera och hitta nya fonder. Du kan också ställa frågor om fonder och fondsparande.

Fondkollen är en branschgemensam satsning med enkla verktyg som hjälper sparare att fatta medvetna beslut om sitt fondsparande, privat och till premiepensionen. När det gäller tjänstepension hänvisar vi till Minpension.se.

Fondkollen består av sajten Fondkollen.se samt appen Fondkollen.

På Fondkollen.se finns praktiska verktyg som hjälper dig att utvärdera fonder du redan har, samt hitta nya fonder och en finurlig räknesnurra.

Jämför alla Sveriges fonder

Är du nyfiken på hur bra din fond är och hur fondens avkastning står sig gentemot andra fonders?

Med verktyget ”Kolla fonden” ser du enkelt hur din fond har presterat under olika tidsperioder i jämförelse med andra fonder med liknande placeringsinriktning.

Du behöver bara skriva in fondens namn så hämtas rätt jämförelse. Din fond har rankats med en siffra som visar vilken placering fonden har i jämförelse med de andra fonderna i samma kategori. Om du inte är nöjd med din fonds placering kan det vara dags att byta.

Jämför dina fonder!

Räkna på ditt sparande

I vår räknesnurra kan du experimentera med hur sparbelopp, spartid, avkastning och avgift påverkar ditt sparande med svar i kronor. Vi har också tagit fram exempel som ger inspiration till hur du själv kan laborera vidare.

Räkna på ditt sparande!

Fondkollens blogg

Här bloggar Johanna Englundh om sparande i allmänhet och fonder i synnerhet. Vi förbehåller oss rätten att göra ett urval av vilka frågor som besvaras här på Fondkollen.se.

Ställ din fråga om fondsparande till Fondkollen!

Om Fondbolagens förening

Fondbolagens förening är en branschorganisation med syfte att tillvarata fondspararnas och fondbolagens intressen. En av föreningens uppgifter är att verka för ökad kunskap om fondsparande. Informationen ska vara saklig och enkel men ändå innehålla det viktigaste du som fondsparare behöver.

Vill du veta mer om Fondbolagens förening, ta del av till exempel fondstatistik eller veta mer om hur fonder är reglerade så är du välkommen till: fondbolagen.se.

Kontakt

Här hittar du kontaktinformation till några av oss som jobbar med Fondkollen!