Koll på fonden

I intervjuformatet Koll på fonden djupdyker vår sparekonom Johanna in i fondernas värld. Vi stannar upp och förklarar begrepp och annan relevant information för att du som sparare ska kunna ta så bra och informerade sparbeslut som möjligt!

Det finns massor man kan analysera och överväga när det kommer till ens fondsparande, men låt inte det avskräcka dig. Det viktigaste är att du kommer igång med ett sparande överhuvudtaget!

I takt med att ditt intresse växer kan det vara både kul och bra att ta in mer information. Hur ska man tänka kring aktivt förvaltade fonder egentligen? Hur vet man om avgiften man betalar är för hög eller inte? Ja, det finns många områden man kan fördjupa sig inom, och här nedan kommer vi fylla på med allt fler avsnitt. 

Aktivitetsgrad
Aktiv vs. passiv förvaltning
Hållbara fonder

Fondsparardagen 2021 

Första upplagan av Fondsparardagen har sänts och det blev en kväll fylld av de senaste trenderna på fondmarknaden och spartips för att ni ska kunna bli bättre fondsparare! Under kvällen gästades programmet av flera olika gäster med god insyn på marknaden för att ge dig sina absolut bästa råd för att du ska kunna fatta bättre sparbeslut.