Notis om Fondkollenappen

Fondkollenappen fungerar tyvärr inte längre och kommer stängas ner. Vi undersöker möjligheten att utveckla appen vidare och mer information kommer presenteras här löpande. Vid frågor, kontakta Johanna.englundh@fondbolagen.se 

Fondkollen – appen som ger dig koll på alla dina fonder

Med appen Fondkollen håller du lätt koll på dina fonder, både till ditt sparande till premiepensionen (PPM) och till ditt privata fondsparande. Appen Fondkollen är gratis och finns för Iphone och Android. 

 

Följ dina fonder i Fondkollen – appen

I vår app Fondkollen kan du följa hur dina fonder, eller fonder som du bara är nyfiken på går, oavsett om det gäller ditt privata sparande i fonder eller ditt premiepensionssparande, det som tidigare kallades för PPM.

Du kan ha en portfölj för ditt privata fondsparande och en portfölj för ditt premiepensionssparande.

Jämför fonder med “Kolla fonden”

En användbar funktion i appen är verktyget Kolla fonden, som dessutom finns i en utbyggd version här på Fondkollen.se. Med Kolla fonden är det bara att skriva in namnet på en fond och få besked om hur den har presterat i jämförelse med andra fonder med liknande placeringsinriktning. För det är viktigt att jämföra äpplen med äpplen och päron med päron. Eller för att tala fondspråk, en Sverigefond med en Sverigefond och en globalfond med en globalfond, för att ta två exempel.

Fondväckning, tips och lathund

I fliken “Så gör du”,  finns frågor och svar om appen, en snabbguide till appen, fondväckning och en lathund för att välja fonder. I fliken “Mer” finns quiz, nyheter, tips samt fakta om Fondkollen och Fondbolagens förening.

Du kan också använda appen om du behöver hjälp att välja nya fonder till premiepensionen.

Fonderna är rangordnade efter avkastning i snitt per år de senaste fem åren.

Vill du veta hur du gör på Pensionsmyndighetens hemsida för att byta fonder kan du använda dig av vår instruktion. Ett tips kan vara att ha appen bredvid dig när du ska göra dina val på myndighetens sajt. Enkelt!

Källa för de privata fonderna är Morningstar och källa för premiepensionsfonderna är Pensionsmyndigheten.

Du hämtar Fondkollen-appen gratis för Iphone och Android.