Fondbloggen

På Fondkollen är vi experter på allt som har med fonder att göra, och vi vill hjälpa just dig att komma igång.

Jag och min kollega Fredrik Hård var ute i Sollentuna för att berätta mer om fonder och fondsparande inför ca 25 deltagare från TCO. Dessa personer agerar vidareinformatörer, dvs de ska vidare ut till sina arbetsplatser för att sprida de kunskaper de fått under kursens två dagar vidare till sina kollegor.

Föreläsningen om fonder, som är ca 1 timme, brukar vara jätterolig och man får många spännande frågor, tex:

–          Är fonder med låg fondavgift alltid bäst?

–          Hur ser konsumentskyddet ut när det gäller fonder?

–          Vilka hjälpmedel finns när jag ska välja fond?

 Med sig från kursen får deltagarna ett fantastiskt utbildningsmaterial som är framtaget av Finansinspektionen i samarbete med alla aktörer som är med och informerar.

Om du tycker detta låter spännande och skulle vilja att du och dina kollegor på din arbetsplats får lära er mer om privatekonomi, tex olika sparformer, fonder, pensioner, hur man lägger upp en budget och mycket mer, tipsa din arbetsgivare om följande länk: http://www.folkuniversitetet.se/Personalutbildning/Utvecklingsprojekt-personalutbildning/Trygga-din-ekonomiska-framtid/

Tillsammans med Gilla Din Ekonomi och Finansinspektionen har Fondbolagens förening också tagit fram en broschyr på 38 sidor som handlar om att spara i fonder. Den innehåller fakta om fonder och fondsparande men också tips på verktyg du kan använda dig av som sparare för att göra ditt fonsparande roligare. Den kan du beställa ett eget exemplar av här.

 Vill du läsa mer om nätverket Gilla din ekonomi och vilka projekt som ingår (Trygga din ekonomiska framtid är bara ett av många projekt) kan du göra det här: http://www.gilladinekonomi.se/

 P. S Svaren på frågorna ovan kan du hitta på Fondkollen!

ShareShare on FacebookShare on TwitterShare on Google+TumblrPin on Pinterest