Temaarkivet

Så enkelt håller du koll på dina fonder med Fondkollen-appen!

Med hjälp av Fondkollen-appen kan du enkelt hålla koll på fonder du har, eller bara är nyfiken på, både i ditt privata fondsparande och till premiepensionen. Hela utbudet av fonder finns tillgängligt och fondernas värdeutveckling uppdateras så klart varje dag. Appen är gratis och finns för både iOS (Iphone) och Android. Ladda ned appen redan i dag, här visar vi dig hur du får koll!

Här kan du ladda ned Fondkollen-appen gratis för Iphone eller Android

I Fondkollen-appen kan du samla dina fonder i en portfölj för att lätt kunna hålla koll på dem. Du kan ha en portfölj för de fonder vill följa till premiepensionen och en för fonder i ditt privata fondsparande.

En av våra favoritfunktioner i appen är verktyget “Kolla fonden”. Med “Kolla fonden” är det bara att skriva in namnet på en fond så får du snabbt besked om hur den har presterat i jämförelse med andra fonder som har liknande placeringsinriktning. Det innebär att du får en relevant jämförelse av äpplen med äpplen och päron med päron. Eller för att tala fondspråk, hur en Sverigefond har presterat jämfört med andra Sverigefonder eller en globalfond jämfört med andra globalfonder.

Fonderna i appen är rangordnade efter avkastning i snitt per år de senaste fem åren. Eftersom de stora rabatterna på fondernas avgift i premiepensionssystemet spelar stor roll för fondernas avkastning på sikt (se faktaruta till höger), jobbar vi hårt för att fondernas värdeutveckling ska komma att visas med hänsyn tagen till dessa rabatter. Pensionsmyndigheten har nyligen infört en extra kolumn på sitt fondtorg som visar vad avkastningen har varit i genomsnitt per år med hänsyn tagen till rabatt.

Tips! För dina fonder i ditt privata fondsparande kan du använda den utbyggda versionen av “Kolla fonden” som finns här på Fondkollen.se

Data för de privata fonderna i appen hämtas från Morningstar och för premiepensionsfonderna från Pensionsmyndigheten.

Du hämtar Fondkollen-appen gratis här för Iphone och Android

   

Till nedladdningssidan för IphoneLadda ned för Android

 

 

Håll koll på dina fonder med Fondkollen-appen!