Lättläst om fonder

Vill du läsa mer om fonder på ett enkelt och lättillgängligt vis kan du beställa eller ladda ner någon av våra fondbroschyrer.

Goda råd om fonder, sparande & pensioner

av Pia Nilsson

“Min förhoppning är att boken ska vara till nytta för dig och underlätta beslut för ditt sparande. Det ska vara enkelt, roligt och givande att spara.” 

Pia Nilsson vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om sparande, hur du kan få sparkapitalet att växa och hur pensionen ska räcka till för att ge dig ett bra liv även när du slutat arbeta. Boken innehåller bland annat många goda råd om fonder, investeringssparkonto, amorteringar på lån, sparande till barnen, hållbara investeringar och hur du kan påverka din pension. 

Fondkollenpris: 160 kr

Här kan du beställa boken.

 

Fonder

Denna faktabroschyr med 38 sidor om fonder och fondsparande har Fondbolagens förening tagit fram i samarbete med Finansinspektionen att användas i nätverket Gilla Din Ekonomis utbildningar.  

Ladda ner i pdf-format

 Vill du beställa broschyren e-postar du till info@fondbolagen.se och anger hur många exemplar du önskar samt till vilken adress du vill få dem.

 

 

Ansvarsfulla investeringar – om fonder, etik och hållbarhet?

En bok om fonder, etik och ansvar för kommande generationer. I denna bok reder vi ut begreppen och låter förvaltare, investerare, forskare och bolag själva berätta i lättillgängliga texter.

Är du intresserad av boken Ansvarsfulla investeringar – om fonder, etik och hållbarhet? kan du beställa den här!