Fondbloggen

Vart hittar jag oberoende rådgivare?

Hej!
Jag har i över tio år sparat i ett par fonder och önskar råd angående dem från någon objektiv analytiker. Jag känner att råd från min bank t ex inte alltid kanske är helt objektiva. Vart kan jag vända mig för råd? Jag är villig att betala för den tjänsten.

Med vänlig hälsning,
Isabel

Hej,

Det finns inget register eller någon lista över oberoende rådgivare. Det du får göra är nog att försöka googla och vara noga med att kolla upp de företag du hittar att de verkligen är oberoende.

Det du kan göra själv annars är att i vårt verktyg ”Kolla fonden” jämföra dina fonder med andra fonder som placerar på samma sätt. Du kan jämföra både historisk avkastning och avgifter. Alla fonder som finns till försäljning i Sverige finns med i Kolla fonden.

Det är bra att med jämna mellanrum tex en gång per år gå igenom sitt sparande för att se om förutsättningarna eller önskemålen har ändrats.

Vänliga hälsningar

Fondkollen-teamet

1 kommentar

15 Jun. 17:19

Patrick Siegbahn

Vi jobbar som oberoende och analytiker och är tillräckligt fräcka för att rekommendera oss själva! Men vi vill också slå ett slag för våra kompisar (som också är konkurrenter) som gör bra saker: http://www.smaspararguiden.se/kompisar/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *