Fondbloggen

Var hittar jag info om PPM-fonderna respektive tjänstepensionsfonderna?

Hej
Jag tycker att Fondkollen är väldigt informativ och lättillgänglig. Jag undrar var jag kan hitta information om de fonder där min premiepension och tjänstepensioner hanteras.
Med vänlig hälsning Leif

Hej,

Vad roligt att du gillar Fondkollen, tack för det! Alla fonder som finns till försäljning i Sverige finns med i vårt verktyg Kolla fonden på fondkollen.se.  Vissa utav dessa fonder (ca 850 stycken) kan du spara i till din premiepension men de är inte märkta på något vis. Likaså finns tjänstepensionsfonderna också i verktyget. Vissa av fonderna kan du spara i både privat och till din pension. Andra fonder finns bara inom olika pensionslösningar. Bra att känna till i sammanhanget att den årliga avgift som redovisas i Kolla fonden är den avgift som gäller om du köper fonderna privat (för de fonder som finns att köpa även utanför pensionslösningarna). Både när det gäller PPM och tjänstepensionen är fondernas avgift i dessa system mycket lägre på grund av de stora rabatterna som fondbolagen där ger.

Vill du kolla just dina PPM-fonder med rätt avgift och därmed också rätt avkastning så kan du ladda ner vår Fondkollen-app.

Vänliga hälsningar

Fondkollen-teamet

2 kommentarer

05 Okt. 17:44

KristinaKris

Skulle gärna vilja ha samma upplägg på enbart PPM fonder, som finns på alla fonder. Eller i alla fall en notering att fonden ingår i valbar PPM-fond. Har förstått att tjänsten finns som app, men jag skulle vilja ha den på datorn.

15 Sep. 10:59

Johan

Under rubriken "19 Jun 2012. Så fungerar Normanbeloppet" anges ett räkneexempel som om man sätter in siffrorna i den erbjudna räknesnurran visar andra siffror vilket kan upplevas som lite förvirrande och urholkar tilltron till det som skrivs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *